ELDRIK TONT VUDS – TAJGER

Tajger Vuds

Malenog Eldrika Vudsa otac Erl je odveo na teren gde je sa svojim drugarima igrao golf. Radoznali Eldrik je gledao kako njegov tata i ostali golferi mašu velikim štapovima i udaraju bele loptice. Rupice nije odmah zapazio. Onda je sam uzeo jedan štap i počeo da imitira odrasle. Kad su mu štap oduzeli, on je žestoko protestovao, pa su morali da mu ga vrate.

Priča se da je jednog jutra otac, sa zaprepašćenjem, video da se u krevetu pored malog Eldrika nalazi štap za golf. Tada je shvatio da svom sinu umesto zvečke, konjića ili fudbalske lopte treba dati golf štap i lopticu. Bilo je to u njegovoj drugoj godini.

Uskoro se mali Eldrik našao u televizijskom šou-programu sa američkim komičarem Bobom Houpom; mališan je gledaocima pokazivao kako treba da se igra golf. Gledaoci su uživali posmatrajući s kolikom posvećenošću i ozbiljnošću taj dečak prilazi golfu. Posle je Eldrik sam sebe gledao na televiziji i uživao. Tako je njegova sportska i životna karijera trajno određena.

Otac ga je stimulisao, a mališan je u golfu našao zadovoljstvo i ispunjenje fizičkih i mentalnih težnji, mogućnosti i želja. Gledajući upornog sina i želeći da ga dodatno stimuliše i ohrabri, otac je odlučio da mu i zvanično promeni ime – Eldrik je postao Tajger, što znači tigar. To ga je dodatno obavezivalo i podsticalo. Dobio je poruku da je on tigar kome niko ništa ne može – ni veliki lav ne može da te sustigne. Podsticaji su se ređali… Tajger je sve više ličio na tigra…

Tajgeru je vrlo jasno i strogo određen režim života i treniranja. Ustajao je u pet sati ujutru, trenirao 10 sati dnevno, pronalazio nove motive i nove načine udaranja loptice i unosio inovacije u igru.

Tako je i postao prvi sportista koji je zaradio milijardu dolara.