SPORT IMA MOĆ. Putokazi za mlade

Dvadeset i pet najboljih sportista sveta – svojim životima i podvizima stvorili su i ovu knjigu. Ovde su zabeležene njihove tajne, molitve, poruke, ciljevi, zakletve, strasti, ljubavi, saveti, uspesi, krize, motivacije…

Otkrivamo:

– Kako su izabrali svoj sport?

– Ko ih je motivisao i kako im je pomogao?

– Šta je najviše uticalo da počnu i da istraju?

– Kada su i kako trenirali?

– Kako su postali najbolji?

– Kako su i zašto gubili?

– Kako su se oporavljali i ponovo pobeđivali…

Njihova iskustva mogu biti korisni putokazi za decu i mlade ljude koji kreću u bolji život ili ka pobedničkom tronu. Njihovi uspesi, krize, način treninga, motivacija… mnogima mogu pomoći da aktiviraju maksimum sopstvenih sposobnosti.

Sport je mnogima ljudima pomogao: nekima da prehrane porodicu, neke je izvukao iz narko-ropstva, neke iz depresije, neke iz invaliditeta, mnogima je doneo ugled i kvalitetniji život, mnoge je učinio boljim ljudima, dosta njih je steklo veliki kapital, neki su postali šampioni sveta.

Sport štiti od brojnih poroka omogućava pravilan razvoj mišića, tetiva, kostiju, mozga… Takođe poboljšava stanje i funkcionisanje kardiovaskularnog sistema, smanjuje brojne zdravstvene rizike: od gojaznosti ili anksioznosti, smanjuje napetost koja izaziva razne probleme od glavobolje do emotivnih ispada, omogućava bolje zdravlje i bolji san, izgrađuje samopouzdanje i bolji karakter…

Sport je za mnoge mlade ljude šansa – najlakše dostupan način da se izbore za dostojan život, da budu zdraviji i fizički i psihički, da budu bogatiji i uspešniji.

Usvajajući znanja, pravila treninga i uzdizanja, odvažan čitalac može postati glavna ličnost.

Cilj knjige nije da samo slavi šampione.

Cilj je da čitaocima, pre svih mladim sportistima, dâ odgovore za kojima tragaju – da im pomogne u izboru životnog puta i postavljanju lične strategije; da im naredne godine budu lepše i uspešnije, da zdravlje bude bolje, a sport donese razne blagodeti.

Više o ovoj temi možete saznati u knjizi „TAJNE POBEDNIKA“