DECA I SPORT: Uvod u život i sazrevanje

Veliki deo spoznaje svog okruženja, i života uopšte, deca stiču kretanjem. Na početku intuitivno koračaju, zatim hodaju, trče za lopticom, utrkuju se s vršnjacima, skaču udalj i uvis, igraju fudbal, košarku, odbojku, plivaju...

PROČITAJ TEKST ...

PSIHA ŠAMPIONA

Put do pobedničke „zone" nije jednostavan. Da bi postao šampion, čovek prvo mora postati borac – vitez. Mora „ući" u psihologiju pobednika? Taj put ima specifična pravila.

PROČITAJ TEKST ...

ZDRAVLJE I SPORT „U zdravom telu zdrav duh“

„U zdravom telu zdrav duh", poručuje narodna mudrost. Mnogobrojna naučna istraživanja potvrđuju da zdravo telo i zdrav duh mogu da se grade samo uz fizičke aktivnosti.

PROČITAJ TEKST ...

MISIJA SPORTA: Budimo bolji i zdraviji

Nekada se čovek takmiči sa drugima da bi ostvario najbolji rezultat, nekad se takmiči sam sa sobom, da bi se psihički relaksirao i da bi poboljšao svoje zdravlje. Sport je – život.

PROČITAJ TEKST ...

ZAŠTO, KAKO, KADA…?

Ispunite obavezu pred sobom i pred Bogom. Vaša obaveza je da realizujete ono što vam je Bog podario: svoju snagu, sportski talenat i sposobnosti. Tada ćete ispuniti „zapis" svoje sudbine, tada će biti bolje i vama i svima oko vas.

PROČITAJ TEKST ...

MAGIJA SPORTA: Uloga više sile

Kad sportisti probude ulogu i podršku „više sile", aktivira se magija sporta, ista ona koja ih je motivisala da odlučnije krenu, onaj neobjašnjivi instinkt, nagon, motiv, podsticaj...

PROČITAJ TEKST ...

ŠTA JE SPORT? Zdravlje, sreća, zabava, lek…

Od nastanka čovečanstva sport je bio gotovo jedini (osim vode i hrane) uslov da čovek može preživeti; da preživi novi korak kojim je hodao prema sutrašnjem danu.

PROČITAJ TEKST ...

SPORT IMA MOĆ: Putokazi za mlade

Sport štiti od brojnih poroka omogućava pravilan razvoj mišića, tetiva, kostiju, mozga... Takođe poboljšava stanje i funkcionisanje kardiovaskularnog sistema, smanjuje brojne zdravstvene rizike...

PROČITAJ TEKST ...