ALISON FELIKS

Pobedila je sve žene i sve muškarce ovog sveta – osvojila je više medalja na svetskim prvenstvima i na olimpijskim igrama od bilo koje žene i bilo kog muškarca koji su se takmičili tokom 21. veka. Osvojila je više zlatnih medalja nego sve reprezentacije većine država sveta. Alison Feliks je u periodu od 2001. do 2021. godine oborila mnoge svetske rekorde.

Tokom ranog detinjstva Alison se igrala i trkala s decom iz svog kraja u Los Anđelesu. Šta ju je tačno motivisalo da svoj život posveti sportu i da nezaustavljivo krene stazom uspeha?

Sigurno je uticao i stariji brat koji se takmičio i zadovoljstvo na licima pobednika dok je gledala lokalna takmičenja… Imala je sigurno i dobre fizičke predispozicije. Te vitke i duge noge su provocirale njene vršnjake da joj prilepe nadimak „Pileće noge“… moguće da je upravo to bio okidač da Alison kaže sebi i njima: „Sad ću vam pokazati šta mogu te noge.“ Njenom uspehu je nesporno pomogla porodica. Otac Paul je sveštenik, majka Marlen učiteljica, brat Vest, podržali su je da se bavi sportom, jer su znali da tu može naći zadovoljstvo, a sprečiti pretnje od mogućih poroka. 

Najveći uticaj je, prema njenim rečima, imala – Vera, vera da je njoj Bog dao sposobnosti koje mora da iskoristi. Kako je sazrevala, sve više je bila izraženija vera u sopstvene mogućnosti i potreba da ostvari to što joj je od Boga dato.

Da čudo bude još veće, Alison je, pre tri godine, pobedila i velike sportske firme. Proizvođači sportske opreme koji sponzorišu sportiste morali su, na njen zahtev, da promene svoje pravilnike.

Alison Feliks je apsolutna rekorderka, u svemu što je počela ona je istrajala i pobedila. Nanizala veliki broj neuobičajenih podviga…